Voor jongeren
Jong zijn is geweldig, maar soms kan het ook lastig zijn. Ruzie met je ouder(s), gedoe op school, corona, verliefd zijn... Soms zit je ergens mee, en is het fijn om even met iemand te praten. Met iemand die echt luistert.
Onze jeugd- en gezinswerkers kunnen dat heel goed. Zij luisteren, stellen vragen, geven tips en informatie. En kunnen je helpen als je een probleem hebt.
Wacht niet te lang met contact opnemen. Hoe eerder we je kunnen helpen, hoe beter. Je kan bij ons terecht voor al je vragen. Geen vraag is voor ons te gek. En vergeet niet, je bent niet de enige die het soms lastig vindt of even niet weet!
Voorbeeldonderwerpen en vragen
- Ik heb veel ruzie thuis
- Ik word gepest
- Ik denk dat ik depressief ben
- Ik voel me niet veilig thuis
- Ik ben verliefd
- Ik spijbel veel
- Mijn ouders gaan scheiden
- Ik experimenteer met drugs
- Ik maak mij zorgen over een vriend of vriendin en ben bang dat hij/zij thuis niet veilig is
Contact met Sociaal wijkteam
Je vindt ons in de wijk. En we hebben een plek op alle basis- en middelbare scholen. Vraag je mentor of leraar naar de Jeugd- en Gezinswerker van het Sociaal wijkteam.
Of neem via telefoon of e-mail contact met ons op.
Specialistische jeugdhulp
Wanneer je met je vraag bij ons aanklopt, kijken we goed naar wat jij nodig hebt. Soms is de hulp van het Sociaal wijkteam of huisarts niet genoeg om jou weer op weg te helpen. Dan heb je extra hulp nodig. Samen in overleg met jou verwijst onze Jeugd & gezinswerker je naar de specialistische jeugdhulp. Dit is een specialist die werkt bij een jeugdhulporganisatie. Hier kan je alleen terecht als je een verwijzing (beschikking) hebt. Dit doen we natuurlijk altijd in overleg. Samen met jou en je ouder(s) of verzorger(s) kijken we welke hulp het meest passend is.